Evropska nedelja programiranja

„Evropska nedelja programiranja" – Europe Code Week je održava se već treću godinu zaredom, od 15 – 23. oktobra 2016. godine.
Manifestacija obuhvata razne aktivnosti širom Evrope koje realizuju škole, kompanije , neprofitne organizacije i ostali zainteresovani.
Ideja je da se putem kreativnih i edukativnih aktivnosti promoviše programiranje kao novi vid pismenosti u modernom društvu i da se kao takvo probliži različitim generacijama.
Srbija je prošle godine učestvovala u ovoj manifestaciji i sa 102 aktivnosti zauzela deveto mesto na tabeli, čime se pokazala kao jedna od najaktivnijih prema broju organizovanih događaja u odnosu na populaciju.
Ovoj značajnoj manifestaciji se pridružila i naša škola čime je doprinela razvoju svesti o važnosti informaciono-komunikacionih tehnologija u svakodnevnom životu kao i mogućnostima njihove primene u različitom životnom okruženju.
Tokom Evropske nedelje programiranja u našoj školi smo sa učenicima prvih razreda organizovali radionice na kojima su učenici upoznali osnove programiranja .